JAHORINA SPREMNA ZA ZIMSKU TURISTIČKU SEZONU 2016/17

Srijeda, 28. Decembar 2016. Vijesti

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

rs11647

Na inicijativu Olimpijskog centra Jahorina je danas održan sastanak sa predstavnicima hotelijera, vikend kuća, Turističke organizacije Istočno Sarajevo, Centra javne bezbjednosti, opštine Pale i Trnovo, grada Istočno Sarajevo, Doma zdravlja Pale i javnih ustanova Vodovod i Komunalno Pale.

Direktor Olimpijskog centra Jahorina Goran Brčkalović je otvorio diskusiju i pozvao sve prisutne da iznesu svoje prijedloge i komentare za rješavanje postojećih problema  i unapređenje kvaliteta usluge na destinaciji Jahorini.

Načelnik opštine Pale, Boško Jugović je istakao  da će u okviru planiranog i usvojenog budžeta opštine Pale biti izdvojena sredstva za čišćenje puta od snijega putem granta te da stoji na raspolaganju za poboljšanje turističke ponude na Jahorini.

Načelnik opštine Trnovo Goran Vujičić je, takođe, istakao da je opština Trnovo spremna za čišćenje puta u dijelu planine koji se nalazi u sastavu opštine Trnovo.

Predstavnici grada Istočno Sarajevo su istakli da je donesena odluka o kretanju motornih sanki na planini koja strogo zabranjuje kretanje motornih sanki po skijaškim stazama i nepredviđenim putevima za vožnju motonim sankama. Vertikalna i horizontalna saobraćajna signalizacija je postavljena uredno i pozivamo sve da se pridržavaju pravila i poštovanja signalizacije.

U narednom periodu će krenuti  i autobuska linija Pale-Jahorina i Istočno Sarajevo – Jahorina kako bi svi ljubitelji planine mogli koristiti redovnu liniju na toj relaciji.

Komunalna policija će i ove godine biti nadležna za uklanjanje štandova koji se bave nelegalnom prodajom pića i hrane na stazama te drugih nelegalno postavljenih objekata na stazama.

Ove zimske sezone turisti mogu očekivati uređene parking prostore za korištenje uz adekvatnu naplatu propisanu u skladu sa odlukom Olimpijskog centra Jahorina.

Iz Centra javne bezbjednosti poručuju da će biti pojačane mjere kontrole i bezbjednosti na Jahorini kao i maksimalna podrška po pitanja uređenja saobraćaja.

Zaključak sastanka je bio da je Jahorina spremna da dočeka turiste i ispuni njihova očekivanja za predstojeću zimsku turističku sezonu, kako u bezbjednosnom smislu tako i u smislu pružanja kvalitetne usluge na svim nivoima, uz obećanje svih prisutnih da će u narednom periodu ulagati maksimalne napore za poboljšanje usluga u turizmu.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Icon                   Olimpijski centar Jahorina,Olimpijska bb
tel/fax direkcija +387 57 / 270 090 | [email protected]
tel/fax ski-centar +387 57 / 272 200 | [email protected]