DJECI IZ ISTOČNOG SARAJEVA OMOGUĆENO BESPLATNO SKIJANJE NA JAHORINI

Utorak, 7. Novembar 2017. Vijesti

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Danas smo sa predstavnicima šest opština Istočnog Sarajeva potpisali ugovore o besplatnom skijanju za djecu sa područja opština ovog grada, a potpisivanju je prisustvovala i predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović koja je podržala aktivnosti OC “Јahorina” s ciljem da djecu sa područja grada Istočnog Sarajeva zbliže s Јahorinom.
 
IMG_20171107_123654_resized_20171107_124133938

 

OC “Јahorina” kao društveno odgovorna kompanija želi da podstakne što veći broj djece da se bave skijanjem.

“Cilj nam je da što više djece dođe na Јahorinu, da ovu planinu zavole i doživljavaju kao svoju, te da prve skijaške korake naprave upravo ovdje. Za ovu sezonu smo pripremili dva nova ski-vrtića”

Skijanje kao sport na svjetskom nivou u opadanju zbog čega OC “Јahorina” preduzima mjere i korake kako bi se djeca vratili u prirodu i stekla zdrave navike. Novi menadžment OC “Jahorina” zauzeo je stav da na planini nije samo problem sistem za vještačko osnježavanje, nego treba govoriti i o parkingu, komunalnom uređenju i rasvjeti.

Mi ne okrećemo glavu od problema na planini i skijašima možemo obećati da su staze apsolutno spremne za predstojeću sezonu.

 

Ugovore u ime lokalnih zajednica potpisali su načelnici opština Pale Boško Јugović, Trnovo Dragomir Gagović, Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić, Sokolac MIlovan Bjelica, Istočni Stari Grad Bojo Gašanović i načelnik odjeljenja za opštu upravu Istočne Ilidže Mileta Vuković.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković izrazio je zadovoljstvo potpisanim ugovorima i zahvalio direktoru OC “Јahorina” jer je omogućeno djeci Istočnog Sarajeva da koriste skijališta besplatno.

“Grad Istočno Sarajevo će se uključiti u ovu akciju tako što ćemo pomoći prevoz djece do skijališta sufinansiranjem sa načelnicima opština. U tom pravcu ćemo u narednom periodu preduzeti korake i možda potpisati dodatne ugovore između Grada Istočnog Sarajeva, opština i onih koji budu vršili uslugu provoza”, dodao je Vuković.

Prema njegovim riječima Grad Istočno Sarajevo nastojaće zajedno sa opštinama da iznađe mogućnost da bi boravak djece na Јahorini bio kompletan, odnosno da se obezbijede učitelji skijanja i skijaška oprema.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Icon                   Olimpijski centar Jahorina,Olimpijska bb
tel/fax direkcija +387 57 / 270 090 | [email protected]
tel/fax ski-centar +387 57 / 272 200 | [email protected]