SKIJANJE NA JAHORINI ZA VIKEND

Petak, 21. April 2017. Vijesti

Zbog novih sniježnih padavina i velikog interesovanja skijaša, ski lift Poljice će u subotu i nedjelju 22. i 23.4.2017. godine biti pušten u pogon.

Snijeg koji je padao prethodnih dana formirao je sniježni pokrivač i stvorio uslove za rad skijališta.

Tokom rada ski lifta Poljice važiće jedinstvena cijena ski karte od 20KM za sve korisnike, sezonski ski pass neće biti važeći za skijanje ovog vikenda.

Radno vrijeme ski lifta od 9 do 16.00 časova a prodaja ski karata će se vršiti na ski kasi Poljice.

 

“KNJIGA, VIZIJA, STVARNOST” STRUČNI SKUP DRUŠTVA BIBLIOTEKARA REPUBLIKE SRPSKE

Četvrtak, 13. April 2017. Vijesti

Društvo bibliotekara Republike Srpske 20. i 21. Aprila 2017 godine organizuje seminar u hotelu Bistrica pod radnim naslovom “Knjiga, vizija, stvarnost” sa temama:

1. Biblioteka, fizički, virtuelni i pravni prostor za korisničke usluge;

2. Uloga i zadatak biblioteka u promjenljivom okruženju 

Bibliotekarstvo je alat sa širokim spektrom mogućnosti, daje veliku slobodu u radu, od odabira tema do načina na koji će se te teme obraditi. Prilagođavanje biblioteka i bibliotekara savremenom okruženju koje se mijenja strepovitom brzinom u smislu tehnologija, izmješanosti nacija, kultura, vjeroispovijesti, običaja ili načina odijevanja zaslužuje posebnu pažnju. S druge pak strane, u promjenljivoj finansijskoj situaciji bitno je odgovoriti na pitanje: utiče li manjak sredstava na kreativnost ili blokira poslovanje? Sigurni smo da ćemo okupiti eminentne predavače koji imaju puno toga za reći.

Osnovni cilj seminara jeste da se ukaže na moguću upotrebu dostupnih tehnologija i proizvoda na osnovu kojih je moguće pružanje dodatnih usluga korisnicima biblioteka uz maksimalnu racionalizaciju korišćenja postojećih i zajedničkog planiranja budućih resursa. 

U okviru ovog seminara će 19.4.2017 godine u 20 časova u hotelu Bistrica biti organizovano druženje sa pjesnicima uz kamin i vino. 

Raspored seminara i više informacija pogledajte na http://www.drustvobibliotekarars.org/strucni-skup-jahorina-20-21-april-2017-godine/

 

Icon                   Olimpijski centar Jahorina,Olimpijska bb
tel/fax direkcija +387 57 / 270 090 | [email protected]
tel/fax ski-centar +387 57 / 272 200 | [email protected]